SMAKI

SMAKI TORTÓW

 

KILKA SŁÓW O MOICH TORTACH

Mam do zaoferowania wyjątkowe ciasta na uczciwych składnikach. Jako artysta plastyk, a także dyplomowany cukiernik, połączyłam dwie moje największe pasje i talenty. Wykonuję torty artystyczne z naturalnych i doskonałych składników.

W mojej ofercie znajdziecie torty na każdą okazję. Tworzę torty dla dzieci, torty urodzinowe, na chrzciny, komunie oraz śluby. Zajmuję się również innymi słodkościami. Chętnie upiekę dla Ciebie sernik, ciasto czekoladowe lub szarlotkę. Mogę przygotować makaroniki, bezę, ptysie, ale również cokolwiek na co masz ochotę.

Moje torty są tworzone od podstaw przeze mnie. Staram się wszystko co mogę wykonywać sama – nie używam polepszaczy, przyśpieszaczy i sztucznych zamienników. Nie używam sztucznych aromatów, nie korzystam z gotowych mieszanek i masła roślinnego. Korzystam z produktów najwyższej jakości, których skład nie zawiera całej tablicy Mendelejewa ;), bo zależy mi na naturalności i doskonałym smaku. Biszkopty piekę zawsze na świeżo, na wysokobiałkowej mące i jajach najwyższej jakości. Kremy tworzę na bazie prawdziwej śmietanki kremówki, serów, owoców oraz doskonałej czekolady. Frużeliny i galaretki buduję z owoców z dodatkiem żelatyny, pektyn lub agaru.

W mojej pracowni znajdziecie tylko prawdziwe, 82% masło. To na bazie masła oraz czekolady tworzę przepyszny krem, którym otoczone są torty. Masy cukrowej używam jedynie do tworzenia dekoracji i figurek – nie powlekam nią tortów, bo uważam, że krem maślany jest o wiele smaczniejszy.

Możesz mieć pewność, że Twój tort przygotuję z największą starannością, bo zależy mi na zadowoleniu moich klientów. Pomogę wybrać smaki, zaproponuję Ci moją wizję dekoracji. Po zamówieniu prześlę Ci projekt mojego pomysłu, więc będziesz mógł zobaczyć tort jeszcze przed realizacją. Mój indywidualny i niepodrabialny styl zapewni wspaniały, niepowtarzalny wygląd. A doskonałe składniki przełożą się na rewelacyjny smak.

Torty wykańczam czekoladowym kremem maślanym. Na ten krem możemy użyć dowlnych dekoracji, bo jest bardzo stabilny, a jednocześnie plastyczny.

Najprostsze dekoracje to drip cake (ściekająca polewa) z figurką bądź kwiatami. Możemy umieścić na boku tortu koronkę jadalną, sugar sheet, papier jadalny. Fajne efekty daje tez papier ryżowy oraz izomalt. W mojej galerii możecie zobaczyć różne techniki i ich końcowy wynik. Wszystko co tam znajdziecie zrobiłam własnoręcznie. Moja pracownia to świetne miejsce, które oferuje torty na zamówienie w Lublinie.