Tort urodzinowy z misiem, który trzyma torcik wykonałam z wielką przyjemnością. Figurka misia jest fajnym dodatkiem również do tortów dla osób dorosłych. W tym torcie uzupełniła ona słodką, słodyczkową dekorację. Makaroniki i przeurocze minibeziki dodały bajkowego nastroju. Lubię takie futerkowe zwierzątka,gdzie struktura nadaje charakteru figurce. Możecie zobaczyć podobnego misia mojego autorstwa w wersji tortu na roczek. Torty z figurkami są dużą częścią mojej pracy, bo bardzo lubię wykonywać takie zlecenia. Pracę nad figurką rozpoczynam od stworzenia ogólnej formy. Potem dopracowuje szczegóły. Zazwyczaj zaczynam od głowy postaci i potem dopasowuję do niej tułów. Pozwala to na uzyskanie włąściwych proporcji, a jest to bardzo ważne dla efektu końcowego.
Tort urodzinowy z misiem w środku skrywał krem kawowy i pomarańczowy. To wspaniałe połączenie, które stworzyłam w tym torcie jest jednym z moich najpyszniejszych kompozycji smakowych. Krem pomarańczowy przygotowuję z pomarańczy, które sama filetuję. Gotuję pomarańczową konfiturę, która jest podstawą kremu. To dlatego smak jest wyjątkowy i prawdziwie pomarańczowy. Nie ma tam grama sztucznego aromatu, a krem jest nieziemski w smaku. Krem kawowy dodałam do tego kremu jako przeciwwagę. Smaki kremów wspaniale się uzupełniają.
Dekorację tortu ze zdjęcia przygotwałam dla osoby dorosłej. Na boku tortu rozmieściłam kilka plam kremu w kontrastowym,turkusowym kolorze. Wykończyłam je płatkami złota jadalnego.