Mniejsza wersja wspaniałego, klasycznego deseru. Krucha beza mini pavlova i krem z owocami zawsze poprawią dzień. Podaruj sobie odrobinkę tej przyjemności i zamów mini pavlove w mojej pracowni.
Beza jest podstawą w cukiernictwie. Bez niej nic praktycznie nie istnieje. Jest niezbędna do zbudowania misternej konstrukcji makaroników, tworzy wraz z mąką biszkopty. Ale sama w sobie też jest niezrównana, niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju.Składa się z białek i cukru w odpowiednich proporcjach,a magia dzieję się w piekarniku. Tam beza suszy się długie minuty. Może być krucha i chrupiąca, może skrywać piankowy, puszysty środek… można dodać do niej krem , bitą śmietanę , można podać z kwaśnymi owocami, albo polać aromatycznym sosem…możliwości są niemal nieskończone….wszystko kryje się w wyobraźni. Mini pavlova, pavlova klasyczna, tort bezowy…
Do przygotowania mini bez widocznych na zdjęciach użyłam klasycznego kremu na bazie mascarpone, a także sosu z owoców leśnych. Dla dekoracji dodałam również owoce w całości.
Zachęcam do zapoznania się również z innymi bezowymi propozycjami na mojej stronie lub profilach na instagram lub facebook. Beza na zamówienie w Lublinie tylko w mojej pracowni. Zapraszam serdecznie!